lördag 21 januari 2012

Vilken härlig hästdag!

Hubbe Hubbe - vad kan man säga? Han går som tåget och massor med energi men få lång hals och koppla av är inte hans grejj. Vi tränar på det... idag avslutade vi vår tur i "paddocken" med skritt men så särskilt lång blev han inte.

Dagen började 5.30. Då vaknade J. Pigg som en lärka och glad som en lax. Innan 10 hade vi ätit frukost, städat Js rum, dammsugit och gjort chockladbollar samt ätit upp hälften. Jag hann klipp F också. Med ett halvt dagsverke i kroppen gick jag och P ut för att "spåna" lösdriften. Det luktar så gott och blir som fräscht.

Eidur fick en omgång i longerlinan medan Hubbe och jag tog en tölttur. Han kör så det ryker i yrsnön i två km. Skritt i första nedförsbacken sen är han på igen. Hubbe börjar andas ljudligt vid förta steget. Öppnar liksom lungorna för att öka syreintaget. Tuff kille.

Valsa och jag tog en kvart i "paddocken". Ingen av oss tycker det är så kul men damen behöver träna på att lyfta fötterna och med 3 dm snö måste hon. Valsa börjar bli tock, föl i slutet på juni, men energin är det inge fel på. Fullt speed så det känns som ett lokomotiv.

Vi passade också på att träna Örn. jag undrar vad som rör sig i huvudet på honom? ALLT är läskigt. Stigbyglar, sadle, ryttare, hästtransporten som stod på ett nytt ställe, pulkan, Lotta mm mm. P longerade honom men han var skräckslagen hela tiden. hans gamla kamrat Kàra däremot, där vilar inga ledsmaheter. allt är roligt, inget är farligt. Men damen vill gärna bestämma när vi börjar och när vi slutar. Hon kommer att bli en sådan fin ridhäst när hon är klar. Kul att rida och utmanande. Lite som mamma Valsa.

Det oglamorösa biten är:
- bära 300 liter vatten eftersom ledningarna är frusna i stallet
- ta ner hö från höskullen till 50 får och 11 hästar
- mocka men det är lite avkopplande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar